Završeni radovi na toplovodu u ulici Mage Magazinović (VIDEO)

UŽICE – Asfaltiranjem se završavaju radovi u Ulici Marije Mage Magazinović, gde su tokom proteklih mesec dana zamenjeni dotrajali delovi toplovodne mreže i oštećene vodovodne cevi, nakon čega su izvedeni i radovi na rekonstrukciji dela, ove veoma prometne gradske saobraćajnice.

Kako je istakla gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, radovi vredni oko 10 miliona dinara, izvedeni su u dve faze i u predviđenom roku, a neophodnost radova uslovljena je pre svega velikim brojem havarija u zimskim mesecima, zbog čega su, korisnici kotlarnice “Blok Zlatibor” u nekoliko navrata ostajali bez grejanja.

Ovim radovima, dodaje gradonačelnica, taj problem se rešava, a već naredne godine biće rešen i onaj koji se odnosi na ovu kotlarnicu koja za grejanje koristi mazut, jer počinje izgradnja kotlarnice Međaj. Tako će i jedina preostala kotlarnica na mazut u sistemu daljinskog grejanja biti ugašena.

“Pored radova na toplovodu sanirali smo problematičan šaht na raskrsnici ulica Marije Mage Magazinović i Ljube Stojanovića i izveli neophodne radove za gasni kondenzator za Narodno pozorište. Zamenjene su i oštećene vodovodne i kanalizacione cevi i deo ulice u kome su izvođeni pomenuti radovi je pripremljen i asfaltira se, a urađena je i rekonstrukcija trotoara. Nedavno smo rekonstruisali i deo Nemanjine ulice a sve dok traje građevinska sezona radiće se na sanaciji gradskih saobraćajnica i asfaltiranju puteva u seoskim mesnim zajednicama. Rebalansom budžeta obezbedili smo i dodatnih 220 miliona dinara i ono što je veoma važno očekujemo i podršku države za putnu infrastrukturu, odnosno ozbiljnije rekonstrukcije gradskih ulica i seoskih puteva”, rekla je gradonačelnica.

Prema rečima Branka Filipovića direktor JKP “Gradska toplana” ovo je jedna od deonica koja je predstvljala veliki problem u funkcionisanju sistema godinama unazad i deonica koja je pravila najveće probleme.

“Pored radova u ovoj ulici sanirali smo delove toplovodne mreže i u Nemanjinoj ulici, kao i na ostalim mestima gde smo primetili da ima problema, tako da u novu grejnu sezonu ulazimo spremni po tom pitanju. Svi radovi završeni su u predviđenim rokovima i zahvaljujući dobroj koordinaciji sa ostalim javnim preduzećima izvedeni su bez većih problema”, ističe Filipović.

Po završetku asfaltiranja režim saobraćaja biće normalizovan, o čemu će svi učesnici biti obavešteni saobraćajnom signalizacijom.

(izvor i foto: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.