Završene 55. MOSI u Priboju (VIDEO)

PRIBOJ – Priboj je sveukupni pobednik Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, koje su održane u tom gradu. Tokom protekih pet dana, na sportskim borilištima našlo se više od 2000 sportista koji su odmerili snage u okviru ove najveće amaterske sportske manifestacije na Balkanu.

Sportisti iz gradova smeštenih na tromeđi Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, već pet decenija, nadmeću se svake godine početkom jula. Ipak, svi pored sportskog dela, ističu i druženje mladih, koje je kako kažu, mnogo važnije od samog takmičenja.

Među onima koji danas organizuju MOSI igre ima i onih koji su nekada učestvovali na njima kao takmičari. Kažu da je razlika u odnosu na one od pre 40 i 50 godina velika, jer su mnoge stvari i u sportu napredovale.

Ovogodišnje MOSI igre, karakteristične su po mnogo čemu. Pored rekorda sa terena, oboreni su i rekordi u organizaciji.

Za opštine, poput Priboja, ovakva manifestacija je više od sportskog dešavanja, jer je to promocija pozitivnih vrednosti, druženja tri naroda, tri države.Za sve što je bilo neophodno da se uradi podrška Priboju stigla je od Vlade Srbije, jer kako kažu, sami ne bi uspeli.

Uz takmičenja, lokalna samouprava organizovala je i brojna druga dešavanja. Za sporstiste, Pribojce i njihove goste, pevali su Segej Ćetković, Leksington bend, Dženan Lončarević i Halid Bešlić.

Nakon dodele medalja i pehara najboljima, zastavu su od domaćina preuzeli sportisti Sokolca iz Republike Srpske. Ova opština na Romaniji, sledeće godine biće domaćin ove svojevrsne olimpijade, koja se održava već  55 godina.

You may also like...