Završena rekonstrukcija Zelene pijace

UŽICE – Posle treće faze rekonstrukcije, koja je završena pre nekoliko dana, Zelena pijaca Lipa je ponovo u funkciji. Grad je posle radova vrednih više od milion evra dobio savremenu tržnicu sa boljim uslovima i za prodavce i za kupce.

U septembru 2018. godine krenulo se u rekonstrukciju užičke Zelene pijace sa namerom da ovaj prostor u samom centru grada dobije potpuno drugačiji izgled, a Užičani savremenu pijacu po ugledu na velike srpske i evropske gradove.

U okviru prve faze radova izgrađena je glavna zgrade površine 600 kvadratnih metara, u kojoj se nalazi 12 kancelarija uprave „JKP Bioktoš“ i 18 lokala za izdavanje.

Sa otvaranjem ovog objekta počeli su i radovi druge faze i izgrađena je još jedna zgrada iste površine sa 41 lokalom za izdavanje. Izgradnjom ovog objekta rešen je i dugogodišnji problem prodavaca sa robne pijace Međaj, koji danas trguju u daleko boljim uslovima od onih koje su imali na staroj lokaciji.

Projekat je predvideo i natkrivanje kompletne pijace, pa se u junu prošle godine ušlo u treću fazu rekonstrukcije, kojom su stare tezge sa već oronulim nastrešnicama otišle u prošlost.

Zbog usaglašavanja projektne dokumentacije ali i naglog porasta cena građevinskog materijala radovi su trajali duže od predviđenog roka, ali zahvaljujući dodatnim sredstvima iz budžeta grada završeno je natkrivanje i uređenje prostora i nabavka novih tezgi.

Zakupci, koji su u prethodnih nekoliko meseci svoju robu prodavali na lokaciji kod „Stadiona Radomir Antić”, od danas su ponovo na Zelenoj pijaci, koja pored mlečne hale i dva objekta za prodaju u zatvorenom ima i savremen i uređen prostor za trgovinu na otvorenom.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.