Završena obuka za buduće šnajdere

UŽICE – Stručni seminar za šivenje, namenjen učenicima Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ iz Užica, uspešno je završen posle dva meseca. Cilj akcije „Šnajderi po meri“ kompanije Jasmil je stručno osposobljavanje i osamostaljivanje đaka sa slušnim smetnjama i smetnjama u razvoju.

Tehničkoj školi poklonjene su šivaće mašine, materijal i konci za šivenje, a zahvaljujući ovoj pomoći, profesori su obučili učenike za krojački zanat. 
Učenica Verica Radojčić, polaznica seminara, sigurna je da će joj ovladavanje novom veštinom puno značiti.
„Ne samo što ću moći da konkurišem za posao na kojem se traži poznavanje šivenja, već ću ponekad moći i sama sebi da sašijem neki komad odeće“, kaže Radojčić.
Profesorka u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ Žanka Stanojević smatra da je obuka od velikog edukativnog značaja za učenike, jer su uspešno savladali krojački zanat, što će im pomoći da lakše nađu posao u budućnosti.
„Dobili smo deset šivaćih mašina, 140 metara materijala, kompletan pribor za šivenje, a profesori su od kompanije Jasmil dobili honorar za održavanje časova praktične nastave. Polaznici seminara sašili su posteljine, koje ćemo proslediti Domu škole „Miodrag Matić“ za slušno oštećenu decu“, ističe Stanojević.
Šivaće mašine, koje je školi donirala kompanija Jasmil, matična kompanije brenda Extreme intimo, ubuduće će moći da koriste svi učenici. 
„Kroz akciju „Šnajderi po meri“ želeli smo da pomognemo deci i da pošaljemo poruku da je obrazovanje jedan od najefikasnijih načina da prevaziđu ograničenja sa kojima se suočavaju“, obrazložila je Jelena Lukić, zadužena za marketing u kompaniji Jasmil.
Sertifikati o uspešno savladanoj obuci polaznicima će biti podeljeni u januaru, tokom posete fabrici Jasmil u Arilju. Tamo će učenici imati priliku da se na licu mesta upoznaju sa tim kako izgleda rad u proizvodnom pogonu.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.