Završena energetska sanacija škole u Gostinici (VIDEO)

GOSTINICA – Zgrada izdvojenog odeljenja „Osnovne škole Nada Matić“ u Gostinici renovirana je i energetski sanirana. U ovu svrhu grad Užice izdvojio je 25 miliona dinara, a novi nameštaj su donacijama obezbedili bivši učenici škole, među kojima je i trubač, Dejan Petrović, od kojih je i potekla ideja o rekonstrukciji škole.

Škola u Gostinici nije renovirana skoro sedam decenija, tako da je nekoliko bivših učenika osetilo potrebu da pokuša da izmeni postojeće stanje.

„Zahvalio bih se gradonačelnici, jer je grad uslišio molbe mene i još nekih roditelja dece koja pohađaju ovu školu. Ova škola je prešla iz statusa štale u status škole, što mi je drago, jer sam ovde proveo osam godina. Posebnu zahvalnost osećam prema mojoj učiteljici Milki, koja me je naučila da budem pravi čovek. Zaista mi je puno srce, selo smo zapostavili, što nije dobro, sada će ovo biti prava škola za mlađe naraštaje“ kaže Dejan Petrović.

U školi je urađeno grejanje, fasada, zamena stolarije i crepa, a renovirani su i toaleti i učionice.

„Konačno su ubačeni radijatori, imamo kotlarnicu, a pre se ložilo u učionicama. Imamo nove table u učionicama, kao i rigips i stiropor i pločice na podovima“, kaže jedan od učenika.

Renovirana škola u Gostinici
Foto: ZooMUE

Posle izdvojenog odeljenja „OŠ Aleksa Dejović“ u Krvavcima, ovo je druga škola u seoskim mesnim zajednicama grada Užica koja je energetski sanirana.

„Dočekali smo da škola dobije potpuno novi izgled, neki od bivših učenika nisu mogli da je prepoznaju. Zahvalnost za to dugujemo gradu, ali i bivšim učenicima, poput Dejana Petrovića, koji nam je sa još četiri porodice donirao nameštaj. Roditelji naših učenika su takođe pomogli, kako fizički, tako i finansijski“, rekla je direktorka „OŠ Nada Matić“, Ivana Cvetković.

„Veliki posao je iza nas, obim radova je obuhvatio rekonstrukciju krova, unutrašnjeg prostora, uvođenje grejanja na pelet, a uređen je i prostor oko škole. Novi nameštaj je poklon uspešnih Užičana, koji su pohađali ovu školu, a deca nekih od njih danas su učenici ove škole“, rekla je gradonačelnica, Jelena Raković Radivojević.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.