Završena digitalizacija bioskopa u Priboju

PRIBOJ-U pribojskom Domu kulture završena digitalizacija bioskopa,vredna 11 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena kroz konkurse kod Filmskog centra Srbije, uz 30 odsto učešća lokalne samouprave.

foto.opstina priboj

Postupak digitalizacije pribojskog bioskopa imao je dve faze. Prva,koja je završena pre više od godinu dana, podrazumevala je nabavku najsavremenijeg audio sistema,koji će posetiocima omogućiti doživljaj zvuka koji dolazi iz više pravaca.

„U fazi preddigitalizacije instaliran je i projekcioni ekran, odnosno veliko rol platno,koje je pogodno i za projekciju 3D filmskog sadržaja.Srce sistema je laserski projektor sa dodatkom za reprodukciju sadržaja u 3D formatu,što pruža percepciju gledanja dubine na filmskom platnu” , ističe Svetlan Milinković,direktor Doma kulture.

“Digitalizacija pribojskog bioskopa omogućiće nesvakidašnji filmski doživljaj i osećaj savršenog sklada slike i tona” kaže Milinković i dodaje “prvi film, koji budemo prikazivali pomoću nove tehnike, biće besplatan za naše posetioce”.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.