Završena 14.Međunarodna dečja likovna kolonija Jagart

PRIBOJ-Izložbom nastalih radova i dodelom učesničkih diploma, u Priboju završena je 14.Međunarodna dečja likovna kolonija “Jagart”, u organizaciji Zavičajnog muzeja i podršku lokalne samouprave.

foto.opstina priboj

Učešća je uzelo tridesetak devojčica i dečaka osnovno školskog uzrasta iz Srbije,Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Kolonija već deceniju ipo okuplja talentovanu decu koja žele da usavrše svoj likovni izraz i tokom pet dana,kroz druženje i zabavu, nauče nove tehnike i upotpune svoje umetničke veštine.

Likovne teme i tehnike su svake godine različite,a ove godine to je bila moda.Dugogodišnji mentor dečje likovne kolonije “Jagart” je akademski slikar Aleksandar Todorović.

foto.opstina priboj

I na ovogodišnjoj koloniji bilo je dece koja su višegodišnji učesnici, dok većina prvi put stiče iskustva ove svojevrsne edukativne radionice.

“Umetnički napredak dece iz godine u godinu je evidentan,pogotovu starijih učesnika,pa već razmišljamo da organizujemo sličnu koloniju i za u potpunosti iskažu svoj talent i potvrde svoj likovni izraz” , rekla je Dušica Raković,direktorka Zavičajnog muzeja Priboj .

U pribojskom muzeju formirana je zbirka radova sa svih dosadašnjih kolonija “Jagart”,a u planu je i retrospektivna izložba,koja će biti postavljena na jesen, za vreme tradicionalne Dečje nedelje.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.