Završen zip lajn ,od proleća adrenalinske vožnje

UŽICE-Završeni su radovi na izgradnji zip lajna od Starog grada do Čitakove stene.Danas je organizovana probna vožnja za predstavnike gradskog rukovodstva i medija.Užičani će moći da uživaju u adrenalinskoj vožnji od aprila naredne godine.

Zip lajn je dugačak 375 metara ,visinska razlika je 20 metara ,a vožnja od Starog grada do Čitakove stene traje 45 sekundi.
Grad Užice ove godine kod Ministarstva turizma konkurisao sa projektom za Unapređenje turističke infrastrukture za aktivni odmor i da je po tom osnovu dobijeno  1 589 520 dinara za realizaciju projekta izgradnje zip lajna ,dok je iz gradske kase finansirana izrada projektne dokumentacije sa 131 100 dinara ,istakao je direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.
„Polazna i dolazna stanica odabrane su veoma pažljivo zbog bezbednosti korisnika zip lajna ,a svi radovi izvedeni su po  evropskim i svetskim standardima.Ovaj sadržaj unapređuje turističku infrastrukturu za aktivni odmor koji je sve popularniji kod turista“ ,istakao je Rađen i najavio da će do kraja aprila biti završen i zip lajn na Zlataru.
Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić ,koji se zajedno sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem ,među prvima provozao zip lajnom,naglasio je da sledi raspisivanje tendera za licenciranog upravljača zip lajnom i da će taj posao biti završen do proleća kada će zip lajn početi sa radom od početne stanice na Starom gradu do Čitakove stene.

You may also like...