Užice na dlanu

UŽICE-U protekle dve godine na području regije Zapadna Srbije izgrađeno je 15 vidikovaca,od kojih je jedan i na  Velikom Zabučju .Do kraja godine turistička ponuda na ovom području ,po rečima direktora TO Regije Zapadna Srbija Miroslava Rađena ,biće upotpunjena i sa dva zip lajna, od Čitakove  stene do Starog grada u Užicu i na Zlataru.

„Vidikovce svuda u svetu rado posećuju turisti i to nas je motivisalo da ovim projektom pre dve godine konkurišemo za sredstva kod resornog ministarstva. Ove godine smo konkurisali sa projektom unapređenja turističke infrastrukture za aktivni odmor u turističkoj regiji Zapadna Srbija i odobreno nam je 10 miliona dinara koji će biti utrošeni u izgradnju dva zip lajna. Ugovor je potpisan i projekat ćemo početi da realizujemo krajem ovog meseca“, izjavio je  Rađen.

Projekat izgradnje vidikovaca, pa i ovog na Velikom Zabučju, TO Regija Zapadna Srbija realizovala je u saradnji sa Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija.

„Sa ovim projektom započelo se još 2016. postavljanjem panoramskog dvogleda koji je koštao 372.000 dinara i ta sredstva je izdvojilo resorno ministarstvo. Zatim je nastavljeno uređenje ovog prostora na kojem je vidikovac, tako da je u sve to ukupno utrošeno 1,28 miliona dinara od čega je 900.000 dinara obezbedilo Ministarstvo, a ostatak grad Užice,koje je kupilo i dva hektara zemljišta pored lokacije vidikovca „,kaže  gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Petković je istakao da će se raditi prilazni put vidikovcu ,  postavljanje zaštitne ograde pored vidikovca, kao i  postavljanje turističke signalizacije.Zatim će po rečima Petkovića  grad najverovatnije  ponuditi  ovu lokaciju pod povoljnim uslovima nekom od zainteresovanih preduzetnika da sagradi ugostiteljski objekat.

You may also like...