Završen drugi Zlatibor kup (VIDEO)

ZLATIBOR – Drugi fudbalski Zlatibor kup okupio je oko 1500 mladih fudbalera iz osam zemalja. Tokom četiri takmičarska dana za zvanje najuspešnijeg nadmetale su se ekipe u osam starosnih kategorija.

Turnir je protekao u znaku smenjivanja sunca i kiše, mada su organizatori, a i učesnici generalno bili zadovoljni. Neki od igrača iz ekipa koje su iz ravničarskih krajeva ističu da im posebno odgovara da igraju u takvim vremenskim uslovima.

Foto: ZooMUE

„Meni više odgovara kada pada kiša, a priroda na Zlatiboru je divna. Bitno je da smo dobro upoznati sa protivnicima, turnir je zaista jak“, kaže jedan od igrača Vojvodine 2009. godišta.

Prema oceni trenera konkurencija je bila nešto jača nego prošle godine, s obzirom na to da je bio i veći broj država iz kojih su ekipe došle. Iako ističu pedagoški element i druženje između ekipa, ne umanjuju značaj ostvarenog rezultata.

„Moja ekipa voli da kaže da je važno učestvovati i pobediti. Zaista, jeste važno pobediti, ali ne po svaku cenu. Jer, važno je od ove dece formirati dobre ljude za budućnost, a rezultat je prolazan i često može zavisiti od raznih faktora na koje ne možete uticati“, kaže trener FK Mačva Aljo Sakić.

Zlatibor kup bi, prema najavama, naredne godine mogao da obuhvati još više zemalja učesnica.

„Već smo u pregovorima sa nekim ekipama, čiji predstavnici su posetili nap turnir i zadovoljni su onim što su videli. Želeli bi da za narednu godinu uspostavimo saradnju i ugostimo te timove“, kaže direktor Turističko rekreativnog kompleksa, Nikola Novaković.

Tokom turnira odigrano je ukupno oko 400 utakmica. Pobednici po godištima su Čukarički (2009), Atina Novi Sad (2010), Dadeks Podgorica (2011. i 2012), Crvena zvezda (2013. i 2015), OFK Gol Beograd (2014) i Kids Brašov (2016).

Najbolji igrači po godištima su: Marko Savić (Čukarički), Mihajlo Radović (Atina NS), Mateja Tomić (Dadeks), Pavle Čolović (Dadeks), Mihajlo Marković (Crvena zvezda), Pavle Cvejić (OFK Gol), Andrej Stanivuković (Crvena Zvezda), Nedelcu Georgi (Brašov).

Najbolji golmani po godištima su:Vukašin Đakovac (Mačva)Mihajlo Miljić (Dunav), Marko Jekić (IMT), Vuk Turudić (Sloboda) ,Uroš Vlahović (Dadeks), Marko Ristić (Gol),Đorđe Đukanović (Crvena zvezda), Nikša Pašić (Atakante).

Priznanje za najboljeg igrača turnira pripalo je Pavlu Čoloviću iz Dadeksa, čime je stekao vaučer za učešće na fudbalskom kampu bivšeg reprezentativca, Milana Biševca.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.