Završen ARLEMM

BEOGRAD – Koncertnim dešavanjem bez publike na Cvetnom trgu, koji je sinoć bio emitovan na Telenor Srbija YT kanalu, zvanično je završen ARLEMM 2020, prvi onlajn festival klasične muzike u našoj zemlji. Istovremeno je izložba „ARLEMM-Umetnički karavan“, autora Milice Đorđević i Nemanje Đorđevića, koju je u Beogradu videlo više od 100.000 posetilaca, nastavila svoj umetnički put u Arilje, gde će posetioci moći da je pogledaju narednih 10 dana.

Autor fotografije Milica Đorđević


„ARLEMM je ove godine, u novom digitalnom formatu, obeležio svoju jedanaestu godinu postojanja. Uprkos situaciji koja je bila nesvakidašnja jer nam je onemogućila da se lično i uživo družimo i muziciramo, pronašli smo način da dopremo jedni do drugih“, kaže Dragutin Mladenović, direktor manifestacije.
Na ARLEMM-u je ove godine održano više od 200 onlajn časova individualne nastave, a više od 100 dece i mladih je pohađalo onlajn predavanja kreativnog pisanja, muzičke improvizacije, ekoloških i umetničkih radionica.
Na ARLEMM-u 2020, snimljeno je više od 800 minuta dokumentarnog materijala, koji će moći da se prati tokom cele godine na ARLEMM-ovim i Telenorovim internet kanalima.

Autor fotografije Milica Đorđević


Manifestacija je realizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, Extreme intimo, Telenor fondacije i brojnih donatora i ljubitelja umetnosti. Da bi umetnost bila dostupna svima i ove godine je bio omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2020, uživo putemTelenor mreže.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.