Završen 12.ARLEMM

ARILJE – Više od 10 hiljada ljudi posetilo je dvanaesti po redu ARLEMM, koji je i ove godine trajao 16 dana uz koncerte, predavanja i časove vodećih muzičara iz celog sveta. Ovogodišnju manifestacijusu obeležili koncerti Stefana Milenkovića i orkestra Kamerta Akademika, Balkanopolisa sa Slobodanom Trkuljom, Ane Ćurčin, benda Ortodoks Kelts i mnogih drugih.

foto.ARLEMM

„Zaista je poseban osećaj nastupati na jednom ovakvom festivalu. Poseban je podvig započeti sa festivalom u manjim sredinama, a napraviti ovakav brend, kao što je danas ARLEMM, vredno je svakog poštovanja“ – dele svoje utiske predstavnici orkestra Kamerata Akademika, koje smo imali priliku da, zajedno sa solistom Stefanom Milenkovićem, slušamo na svečanom otvaranju ovogodišnjeg ARLEMMa, kada su, premijerno za srpsku publiku, izvodili Karminu Buranu Karla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić.
Oko 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva imalo je priliku da radi sa vrhunskim predavačima i profesorima violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i gitare, a potom svoje veštine pokaže na koncertima na otvorenom.

foto.ARLEMM


“Čini nam se da su svi bili željni kvalitetnih sadržaja, jer je pauza bila preduga. Trudili smo se da i ove godine od Arilja napravimo prestonicu kulture tokom letnjeg perioda, da se „ušunjamo“ u grad i da od njega napravimo bajku u kojoj će svi učestvovatti. Verujem da smo uspeli, utisci su nam sveži i pozitivni“, kaže Dragutin Mladenović, direktor ARLEMM-a .
Osnivač i organizator neprofitne manifestacije ARLEMM je Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS, a realizaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, SOKOJ, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Opština i Biblioteka Arilje, brend Extreme Intimo, Gete institut i Telenor fondacija.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.