Završen 10. ARLEMM

ARILJE – Više od 10 hiljada ljudi posetilo je deseti, jubilarni ARLEMM koji je i ove godine trajao 16 dana uz koncerte, predavanja i časove vodećih muzičara iz celog sveta, saopšteno je iz organizacije festivala.

Završnicu manifestacije je obeležio ARLEMM art na ostrvu Uski vir na kome su koncerte održali Stefan Milenković i kamerni orkestar MUZIKON, Barselona Džipsi Balkan Orkestra, Del Arno Bend i bend Ničim Izazvan.

Barcelona Gipsy balKan

Ukupno je više od 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva radilo sa vrhunskim predavačima i profesorima violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare, da bi potom svoje veštine pokazali na koncertima na otvorenom.

Del Arno Band

“Uvek se trudimo da donesemo nešto novo i okupimo zanimljive i nesvakidašnje umetnike koji sa sobom nose posebnu energiju i čine da ARLEMM ostaje u sećanju svakog ko ga poseti. Zadovoljstvo nam je što smo za deceniju postojanja uz 1100 polaznika radionica, nekoliko
hiljada individualnih časova, veliki broj programa i koncerata manifestaciju mapirali kao jedan od najkvalitetnijih muzičko-edukativnih programa u Srbiji“, kazao je Dragutin Mladenović, direktor ARLEMM-a .

Ničim izazvan

Osnivač i organizator neprofitne manifestacije ARLEMM je Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS, a realizaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, SOKOJ, Ministarstvo omladine i sporta, opština i Biblioteka Arilje, Turistički info centar Arilje, brend Extreme Intimo, Gete institut i Telenor.

You may also like...