Završava se asfaltiranje u Ulici Miloša Obrenovića (VIDEO)

UŽICE – U naredna dva dana biće završeno asfaltiranje 2,5 kilometra Ulice Miloša Obrenovića u Krčagovu. Radove su finansirali Putevi Srbije sa 46 miliona dinara, a izveli Putevi Užice.

„Sa završetkom Ulice Miloša Obrenovića biće završeni svi radovi koje su prošle i ove godine finansirali Putevi Srbije sa više od milion i dvesta hiljada evra. Sve što je urađeno, urađeno je kvalitetno“, rekao je tehnički direktor Puteva Užice Slobodan Božović podsetivši da u izvedene radove spada izgradnja kružnog toka, rekonstrukcija Ložioničkog mosta, dela puta ka Staparima, Ulice Kralja Petra i Radničke.

U sklopu rekonstrukcije ulice Miloša Obrenovića u prethodne dve godine rađena je i kišna kanalizacija, a vrednost posla je iznosila 40 miliona dinara.

„Konkurisali smo za nastavak radova na kišnoj kanalizaciji kako bi se komplatno uradio sliv oko bolnice. Radove treba izvršiti na slivu Karađorđeve ulice i Heroja Jerkovića. Do kraja godine očekujem rezultate konkursa kako bi otpočeli radove“, najavio je Nikola Maksimović, direktor preduzeća „Užice razvoj“.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je više miliona evra uloženo u Krčagovo, kako bi ono postalo novi trgovinski i obrazovni centar.

„Nadam se da će do kraja godine početi sa radom Lidl, ali i da se gradi novi češki trgovinski centar. Dobili smo novac za izgradnju sportske hale i nadamo se da će iduće godine i ona biti završena. Očekujemo podršku Ministarsva privrede, za investiciju od 60 miliona dinara, kako bi rekonstruisali „žutu zgradu“ u kasarani gde bi trebalo da bude zajednički studijski program Visoko poslovno-tehničke škole i Tehnničkog fakulteta iz Novog Sada, inovacioni centar, start-up kompanije i nadam se desetine zaposlenih u informacionim tehnologijama“, naveo je Petković.

 

You may also like...