Zavetnici : Zaustaviti propast sporta u Sevojnu

SEVOJNO- Srpska stranka Zavetnici oglasila se saopštenjem za javnost u kome navode da se već godinama unazad kontinuirano uništava sport u Sevojnu.

“ FK Sevojno, streljački klub Aleksa Dejović, košarkaški klub i mnogi drugi, nekada prepoznati u celoj zemlji po uspesima i medaljama postali su klubovi koji se bore za opstanak i funkcionisanje.
Svima je dobro poznato da je Sevojno do pre nekoliko godina imalo fudbalski klub za svaki respekt, koji se takmičio u najjačem rangu srpskog fudbala. Takođe, mladi sportisti iz Sevojna su nizali uspehe i u streljaštvu, karateu, košarci. Sada sve ređe čujemo vesti o takvim uspesima, izuzev povremeno u mlađim kategorijama pojedinih sportova.Mnogo građana Sevojna nam se požalilo da njihova deca nemaju skoro nikakve uslove za treninge i za dalji sportski napredak. Roditelji nemaju nikakvu pomoć od opštine i svi treninzi se naplaćuju. Fudbalski klub nema osnovnu opremu neophodnu za rad i treneri se snalaze kako koji zna i ume.
Strelci nemaju adekvatne uslove i prostor za vežbanje.Imaju problema kada počne sezona gađanja malokalibarskim oružjem i zbog toga im sezona ne traje tokom cele godine, već samo par meseci.

Problemi sporta u Sevojnu su ozbiljni, a najveći je taj što nema naznaka da neko iz vlasti pokušava da nešto na tom polju promeni. Primer toga je i sportska sala koja je završena pre duže vremena, a još uvek nije stavljena u funkciju, jer izgleda služi funkcionerima za slikanje iz kampanje u kampanju, a deca iz Sevojna prinuđena su da idu u Užice da treniraju.
Sve što se radi, svodi se na entuzijazam pojedinaca iza kojeg ne stoji sistem i podrška onih koji su zaduženi za razvoj sporta u Sevojnu.

Sve ovo pobrojano je razlog da su neophodne korenite promene i Zavetnici će preduzeti najozbiljnije mere kako bi sport u Sevojnu oživeo.
Srpska stranka Zavetnici iz Sevojna će se boriti da sredstava za finansiranje sporta budu na mnogo većem nivou nego do sada i da svi mladi talentovani sportisti dobiju zaslužene stipendije kako bi dobili podršku i motiv da ostanu u sportu i svojim uspesima učine sve Sevojničane ponosnim. Zavetnici će se ozbiljno baviti pitanjem sporta u Sevojnu, organizovanjem novih sportskih manifestacija i promovisanjem sportskog duha, jer to je jedini način da dobijemo mlade zdrave generacije ljudi, sa usađenim pravim vrednostima, i mlade ljude koje će ostajati ovde, jer će se u Sevojnu osećati kao svoji na svome „,navodi se u saopštenju Zavetnika ,koji učestvuju sa svojom listom na lokalnim izborima u Sevojnu 3.aprila.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.