Zavetnici :“Za našu decu“ nema grejanja

UŽICE-Zašto Užičani kao i svi drugi gradovi i opštine u Srbiji moraju da se smrzavaju zbog pogrešnih odluka Vlade Republike Srbije u tehničkom mandatu,navodi se u saopštenju za javnost Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici povodom,kako navode,odluke Vlade o pomeranju početka grejne sezone za 1. novembar.

„Ministarka Zorana Mihailović je pre samo nekoliko dana najavila da neće biti pomeranja grejne sezone, i da su sve rezerve gasa i nafte na istorijskom maksimumu, a posle samo nekoliko dana Vlada donosi drugačiju odluku. Postavlja se pitanje, da li je ministarka sastavni deo tehničke Vlade ili se iznose paušalne izjave sa ciljem prikrivanja prave istine.
Srpska stranka Zavetnici postavlja pitanje Gradskom rukovodstvu zašto se iznose neistine, zašto se kriju mere štednje koje je Vlada donela i ne objavljuju se javno, kako bi Užičani bili upoznati sa merama koje slede? Zašto deca u školama i vrtićima, naši stari sugrađani kao i svi ostali moraju da se smrzavaju zbog nesposobnosti Vlade Srbije kao i Gradskog rukovodstva koje je bilo u obavezi da obezbedi sve potrebno za početak grejne sezone?
Odbornici Srpske stranke Zavetnici su više puta na sednicama gradske skupštine zahtevali plan JKP Toplane Užice, kao i javno objavljivanje mera štednje od gradske uprave, koje će biti sprovedeno u naredom periodu! Osim povećanja cena grejanja i dodatnog novca iz budžeta grada, a sve po džepovima građana Užica, JKP Toplana nije imala apsolutno nikakav plan! Ovakva mera štednje nateraće građane da više koriste druga grejna tela koja zahtevaju veću potrošnju električne energije, pa umesto planiranih ušteda prouzrokovaće kontra efekat.
Pretpostavljamo da je i za ovu situaciju, kao i sve druge koje se događaju u našoj zemlji kriv rat u Ukrajini!
Zahtevamo od Gradskog rukovodstva da hitno reši novonastalu situaciju i da obezbede građanima Užica nesmetani početak grejne sezone!
Srpska stranka Zavetnici smatra da niko ne sme da dovodi u rizik zdravlje naše dece, naših starih, naših građana“,navodi se u saopštenju za javnost Srpske stranke Zavetnici Užice.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.