Zavetnici protiv Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za LED rasvetu u Užicu

UŽICE-Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici oglasio se saopštenjem za javnost povodom Ugovora o javno-privatnom partnerstvu da bi grad imao javnu rasvetu sa LED sijalicama .Srpska stranka Zavetnici zahteva od gradonačelnice i gradskog rukovodstva da ovakvu odluku koja je štetna za grad Užice, povuče i ne dozvoli raspisivanje tendera, već ovaj posao delegira nekom od užičkih javnih preduzeća.

foto.zoomue

“ Javna preduzeća u Užicu ne umeju da zamene sijalicu i nemaju sredstava da to urade?

To je zaključak nakon izlaganja predstavnika gradske vlasti na poslednjoj sednici Skupštine grada. Zbog toga što naši ljudi nisu sposobni, mora da nam dođe čovek sa strane i da narednih 15 godina radi taj posao, uz nadoknadu grada. A taj čovek, menja sijalice, pravi gradu uštede, a što je najvažnije, puni sebi džepove na račun građana Užica.
Ugovor o javno-privatnom partnerstvu, kao jedan od najštetnijih ugovora za grad, „poklanjate“ posao na period od 15 godina bez mogućnosti raskida (osim ako ne platimo penale za prevremeni raskid), i dajete profit u ovom periodu koji će ostvariti privatni partner, umesto da sve ostane u budžetu grada Užica.
Srpska stranka Zavetnici, na poslednjoj sedinici skupštine grada, predlagala je da taj posao obavljaju neka od naših javnih preduzeća, a ne neko sa strane i nekakav privatni partner.
Ako malo bolje razmislimo,ovakvu odluku su nam nametnuli iz bratskog Beograda, jer im je bilo žao da se sami mučimo sa rasvetom i da ušteđeni novac trošimo na besplatan vrtić i udžbenike za decu Užica, ili još gore na novogodišnje paketiće sa slatkišima, kako deca ne bi kvarila zube. Čak su nam i ugovor za budući posao sa rasvetom poslali, ali ne za građane Užica, već onako „bratski“, za čelnike grada. Hvala Beogradu i našim poslušnim užičkim vlastima što misle o nama i našoj deci.
Gradsko rukovodstvo kaže da nema sredstava za ovaj projekat, a znamo da smo „ogromna“ sredstva uštedeli na organizovanju raznih poklonjenih novogodišnjih koncerata, za SAMO 1,4 miliona dinara, ili ukrasa po gradu, za još toliko novca.
Znači na koncertu ušteda sigurno dupla, plus ušteda na rekonstrukcijama bazenčića na plaži, parkića ispred GKC-a, ušteda na kaznama i penalima, na projektnoj dokumentaciji za zdravstveni centar… Lista je duga. Pa to je sigurno dovoljno da možemo sami da zamenimo rasvetu po gradu i da je sami održavamo ostvarujući uštede.
Srpska stranka Zavetnici zahteva od gradonačelnice i gradskog rukovodstva da ovakvu odluku koja je štetna za grad Užice, povuče i ne dozvoli raspisivanje tendera, već ovaj posao delegira nekom od naših javnih preduzeća „, navodi se u saopštenju Srpske stranke Zavetnici.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.