Zavetnici: „Podrška radnicima Bioktoša“

UŽICE – Povodom štrajka radnika u JKP Bioktoš gradski odbor Srspke stranke Zavetnici izdao je saopštenje koje rpenosimo u celosti.

„Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici Užice, daje punu podršku zaposlenima JKP Bioktoš, koji su stupili u štrajk. Takođe se nadamo se da će im i svi građani Užica dati svoju podršku, jer se ovde radi o borbi za prava običnog čoveka čija egzistencija je dovedena u pitanje.

Zahtevi radnika su veoma odmereni i realni, dok sa druge strane vlast ponovo pokušava da prikaže kako je stanje u JKP Bioktoš normalno, iako je to daleko od istinitog. Zavetnici su skretali pažnju na sednicama Skupštine grada Užica da je upravljanje ovim preduzećem loše. Štrajk je samo kulminacija nagomilanih problema koji su gurani pod tepih. Kapital preduzeća je sve
manji, veliki broj radnika prima minimalac. Gradska vlast je promenama tri direktora u poslednje tri godine, napravila mnogo
grešaka u projektima vezanim za Bioktoš i samo poslala poruku da ne zna kako da rukovodi ovim preduzećem. Zbog toga smatramo da je potpuno je normalno da radnici reaguju na ovakav način, i stupe u štrajk, kako bi sprečečili dalje propadanje preduzeća u kome rade i kako bi zaštitili svoju egzistenciju.

Tražimo od gradskog rukovodstva da ispune sve zahteve koje su radnici JKP Bioktoša tražili!“ navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.