Zasedao Savet za bezbednost grada u novom sazivu

 

UŽICE-Danas  je održana prva sednica Saveta za bezbednost grada Užica u novom sastavu,na kojoj je konstatovano da je opšte stanje bezbednosti na teritoriji grada dobro. 

ue1

 Savet za bezbednost formiran je na osnovu rešenja gradonačelnnika, a čine ga  predstavnici pravosudnih i drugih državnih organa, zdravstvenih i ustanova socijalnog staranja i predstavnici Skupštine grada Užica. 
 
Kako bi se stekao što bolji uvid u probleme sa kojima se građani suočavaju Savet će kroz konsultacije sa svim bitnim predstavnicima lokalne zajednice pratiti i analizirati stanje bezbednosti u lokalnoj zajednici,  ukazivati na probleme koji utiču na bezbednost građana i određivati prioritetne aktivnosti. 
 
Planirano je da Savet osniva radne grupe koje će se baviti rešavanjem pojedinačnih problema i na osnovu toga određuje akcione planove i pristupe rešavanju određenog problema.Savet će podsticati i podržavati aktivnosti svih subjekata, kako u državnom, tako i u nevladinom sektoru kojima se unapređuje stanje bezbednosti u gradu Užicu.
 
Usvojen je zaključak da se kao prva aktivnost u ovom mandatu pokrene šira akcija u lokalnoj zajednici u prevenciji bolesti zavisnosti, posebno narkomanije.  Uskoro će biti formirana odgovarajuća radna grupa i predložen akcioni plan na osnovu koga će se realizovati konkretne aktivnosti.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.