Zasedao Savet za bezbednost grada u novom sazivu

 

UŽICE-Danas  je održana prva sednica Saveta za bezbednost grada Užica u novom sastavu,na kojoj je konstatovano da je opšte stanje bezbednosti na teritoriji grada dobro. 

ue1

 Savet za bezbednost formiran je na osnovu rešenja gradonačelnnika, a čine ga  predstavnici pravosudnih i drugih državnih organa, zdravstvenih i ustanova socijalnog staranja i predstavnici Skupštine grada Užica. 
 
Kako bi se stekao što bolji uvid u probleme sa kojima se građani suočavaju Savet će kroz konsultacije sa svim bitnim predstavnicima lokalne zajednice pratiti i analizirati stanje bezbednosti u lokalnoj zajednici,  ukazivati na probleme koji utiču na bezbednost građana i određivati prioritetne aktivnosti. 
 
Planirano je da Savet osniva radne grupe koje će se baviti rešavanjem pojedinačnih problema i na osnovu toga određuje akcione planove i pristupe rešavanju određenog problema.Savet će podsticati i podržavati aktivnosti svih subjekata, kako u državnom, tako i u nevladinom sektoru kojima se unapređuje stanje bezbednosti u gradu Užicu.
 
Usvojen je zaključak da se kao prva aktivnost u ovom mandatu pokrene šira akcija u lokalnoj zajednici u prevenciji bolesti zavisnosti, posebno narkomanije.  Uskoro će biti formirana odgovarajuća radna grupa i predložen akcioni plan na osnovu koga će se realizovati konkretne aktivnosti.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.