Zarić i Đurić ponos Užica (VIDEO)

UŽICE-Predsednik Skupštine grada Branislav Mitrović primio je danas u Gradskoj kući  paraatletičare  Miloša Zarića ,osvajača  zlatne medalje u bacanju koplja  i Nebojšu Đurića ,osvajača zlata u bacanju diska i srebra u bacanju kugle  na Evropskom prvenstvu u Berlinu u paraatletici.

Mitrović je istakao da je Užice ponosno na njihove uspehe.

„39,84 metara koliko je Đurić bacio disk,31,6 metara koliko je letelo Zarićevo koplje i 11,6 metara Đurićeva kugla nisu obični već posebni metri i centimetri.U svaki milimetar je utkano mnogo rada,truda,odricanja.Oni su pokazali da kada postoji snaga,želja i volja rezultati nisu nedostižni“ ,rekao je Mitrović na prijemu.

Miloš Zarić se zahvalio na prijemu i najavio još medalja narednih godina.

„Zadovoljan sam rezultatom u Berlinu,a medaljama je doprineo i timski rad.Bez rada nema ni uspeha.Mi za mesec dana počinjemo pripreme za narednu godinu i Svetsko prvenstvo u Dubaiju.Naravno nadamo se novim medaljama „,rekao je Zarić.

Nebojša Đurić koji je u Berlinu postavio svetski rekord u bacanju diska 39,84 metara  kaže da je ponos da dva Užičana postignu takve rezultate.

„Puno mi je srce što smo Miloš i ja pokorili Evropu i to velikim radom,zalaganjem i uz pomoć trenera.Ne stajemo na tome i idemo u osvajanje novih medalja“ ,poručio je Đurić.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović istakao je da je pola reprezentacije iz ovih krajeva i da su paraolimpijci

primer osobama sa invaliditetom da i pored povreda i invaliditeta treba da nastave aktivno da žive i bave se sportom.

You may also like...