Zaraženo novih deset osoba (VIDEO)

ZLATIBORSKI OKRUG – Testirano je još 65 osoba sa područja Zlatiborskog okruga, od kojih je deset pozitivno na korona virus – šest u Arilju, dva u Užicu i po jedna osoba u Bajinoj Bašti i Čajetini.

Do sada je potvrđeno 116 slučajeva pozitivnih na korona virus od ukupno testiranih 991 osobe. U Užicu su zaražene 32 osobe, Bajinoj Bašti 22, Arilju 17, Novoj Varoši 10, po devet u Prijepolju, Priboju i Požegi, Sjenici pet, Čajetini tri, dok je Kosjerić bez potvrđenih slučajeva korona virusa.

„Ovo je očekivana situacija. Bajina Bašta i Arilje nam sada prednjače i kada statistički gledamo možda odskaču u odnosu na Užice i broj stanovnika, ali su to sve otkriveni kontatki. Mi sada testiramo sve kontakte, bez obzira na simptome. To nam ujedno govori da epidemija nije prošla i da bi trebalo i dalje voditi računa o ponašanju“, kaže za ZooMUE direktorka Zavoda za javno zdravlje Užice Vlatka Stevanović.

Ona je navela da nema obolelih u domovima za stare u Priboju, Užicu i Požegi.

Oko 100 osoba se nalazi u izolaciji koje su uglavnom došle iz inostranstva, a prati se oko 300 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima.

Ukupan broj preminulih je devet – dve osobe iz Arilja, Nove Varoši, Prijepolja i po jedna iz Užica, Bajine Bašte i Priboja. Njih 19 oporavilo se od početka epidemije.

You may also like...