Zapažen odziv građana na predaju oružja u Užicu i okolini (VIDEO)

UŽICE – Na prostoru koji pokriva Policijska uprave Užice zapažen je odziv građana na predaju nelegalnog oružja u svom posedu. Osim oružja za koje građani nemaju potrebnu dokumentaciju, predaje se i legalno oružje koje građani ne žele da imaju kod sebe.

Građani mogu lično predati naoružanje, a ukoliko su sprečeni ili žele da ostanu anonimni, mogu pozvati službenike policijske uprave Užice, koji će oružje preuzeti od njih na mestu prebivališta.

„Pored tog tzv. „nelegalnog naoružanja“ napomenuo bih mogućnost da građani, koji u svojim domovima imaju oružje čiji vlasnici su preminuli, mogu to oružje predati u policijskim stanicama na čuvanje do okončanja ostavinskog postupka“, kaže načelnik PU Užice, Milovan Knežević.

Posebno se ističe značaj intervencije nadležnih u slučajevima kada građani poseduju eksplozivne naprave velike razorne moći, koje mogu dovesti do fatalnih posledica u slučaju nestručnog rukovanja ili transporta.

„U prethodnim danima smo imali slučaj da je jedan građanin, u dobroj nameri, doneo kod nas određenu količinu eksploziva zajedno sa detonatorskim kapislama, što je izuzetno opasno u takvim okolnostima“, dodaje Knežević.

Naoružanje se može predati svakog dana u vremenu od 7 do 19 časova.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.