Zakuvalo u vrhu (VIDEO)

POŽEGA – Zlatibor remizirao protiv FAP-a, a Sloga savladala Mokru Goru pa je trka za prvo mesto postala još zanimljivija.

Prvenstvo samo što je počelo a već je morala da se napravi pauza. Vremenski uslovi su pomerili sve utakmice za sedam dana, a danas su u Požegi uslovi za igru bili odlični. Doduše vetar je bio saveznik Mokre Gore u prvom a Sloge u drugom poluvremenu. Dalibor Kurćubić trener Mokre Gore izveo je ekipu u sastavu: Đorđević, Gvozdenović, Izberović, Džidić, Živić, Drobnjak (ž), Petrović (Bešović 73′), Sedlarević, Tanasković (Milosavljević 46′), Radojević i Hot. Jovan Nikitović je malo promešao karte i njegova ekipe je izgledala ovako Glintić (ž), Marjanović, Vlašić, Nikolić(ž), Jevremović, Stanić (ž) (Božić 79′), Ristić, Lakićević (Grujičić 58′), Stojaković, Plazinić, Kilibarda (Đukić 70′). Utakmicu je sudio Filip Beloica iz Kragujevca sa pomoćnicima Slobodanom  Starčevićem iz Gornjeg Milanovca i Željkom Šolajićem iz Ivanjice.

Od samog početka utakmice nije bilo preteranog uzbuđenja. Sloga je preuzela inicijativu ali nije uspevala da kvalitetnije ugrozi gol gostiju koji su sve predodredili odbrani svog gola, pa da nešto više pokušaju iz kontranapada. U 11. minutu beležimo dobar udarac Tanaskovića kada lopta nošena vetrom brzo dolazi do Glintića koji procenjuje da je bolje da boksuje nego da hvata. Prvu ozbiljniju akciju Sloga pretvara u gol. Desilo se čudo da se u ovom prvenstvu dosudi penal i za Slogu. Kilibarda je dobio upotrebljivu loptu od Stojakovića i onda upotrebio svoje najjače oružje, brzinu. Pretrčao je Izberovića koji ga ruši, a Beloica bez razmišljanja pokazuje na belu tačku. Odogovornost je preuzeo Stojaković i sigurnim udarcem savladao Đorđevića. Imala je Sloga lepu priliku da duplira vođstvo u 24.minutu. Jevremović je centrirao a Plazinić nije imao visinu za tu loptu. U 26. posle kornera gostiju i intervencije Nikolića lopta dolazi do brzonogog Kilibarde koji solo prodor rešava tako što šutira pored gola. Zadavao je mnogo problema odbrani gostiju mlađani Kilibarda. U 28. minutu srušen je na ivici kaznenog prostora i ostaje dilema da li je bilo u ili van šesnaesterca. Sve u svemu Stojaković loše izvodi slobodan udarac pa se popravlja iz kornera kada Vlašić nije bio dovoljno precizan. Gosti su zapretili u 34.minutu. Lopta je posle centaršuta došla sa desne strane a desetka Mokre Gore je posle udarca glavom šalje preko gola. Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Kilibarda. Igrao se 41. minut kada smo videli lepu akciju napadačkog tandema Sloge. Plazinić i Kilibarda su razmenili dupli pas posle čega je Kilibarda imao situaciju jedan na jedan, a Đorđević odlično reaguje i spašava svoj gol. Do kraja poluvremena priliku je imao i Jevremović. Dobio je loptu na levoj strani, svi su očekivali centaršut ali se bek domaćih opredelio za udarac a Đorđević se još jednom nije dao iznenaditi.

Ne počinje dobro drugo poluvreme za Slogu. Kurćubić je izvršio izmenu Tanasković – Milosavljević, a u 50.minutu dolazi do izjednačenja. Duga lopta ka Petroviću koji beži odbrani Sloge, ali najveću odgovornost za primljen gol snosi Glintić. I pored toga što su Nikolić i Jevremović bili za vratom Petroviću golman Sloge bez potrebe kreće sa gola što koristi Petrović, obilazi ga kao čunj i lagano poentira za 1:1. Posle samo dva minuta Glintić upada u još jednu grešku. Ovoga puta je Hot krenuo ka golu, Glintić opet ima lošu procenu i ruši napadača Mokre Gore na ivici šesnaesterca. Za ovaj prekršaj Beloica mu pokazuje žuti karton. Nakon toga rastrzana igra, naročito u redovima Sloge, dok su gosti bili zadovoljni rezultatom. Nikitović u vatru ubacuje Grujičića kako bi pojačao pritisak na gostujuću odbranu i u 64. minutu se to isplatilo. U začetku akcije Plazinić greši ali je bio uporan i uspeva da vrati loptu u posed svoje ekipe tačnije do Stojakovića. U prvom dodiru Plazinić zaboravlja loptu ali mu se ona vraća nakon čega je usledio milimetarski percizan udarac u malu mrežu za 2:1. Do kraja utakmice nije se dešavalo ništa što bi promenilo rezuzltat pa je pobeda pripala domaćoj ekipi.

Posle samo tri kola situacija oko prvog mesta je postala veoma zanimljiva. Zlatibor je remijem protiv FAP-a za trenutak prosuo prve dve pobede, Sloga je najviše profitirala dok Smederevo sa iskusnim Ljubišom Stamenkovićem čeka povratak na poziciju broj jedan. Ovo garantuje zanimljivo proleće a naredno kolo je već u sredu u kom Sloga gostuje u Proleter Mihajlovcu.

 

 

You may also like...