Zahuktavanje na Red bull ringu (VIDEO)

UŽICE –  Nakon uspešnog starta na Hungaroringu ASK Vesnić i automobilista Milovan Mikica Vesnić ovog vikenda na Red bull ringu u Austriji nastavljaju borbu za šestu titulu evropskog prvaka na kružnim stazama.

Put Austrije tim iz Gorjana kreće maksimalno pripremljen za trku i naoružan optimizmom. Posle nerealnih uslova, zbog velikog broja od oko 40 učesnika na Hungaroringu, oko 15 automobila na stazi Red bull ring biće pravo olakšanje i prikaz stanja u TCR Istočna Evropa.

„Idemo u punom sastavu, tu su Jakub i Rudi, nadam se da će sve proći u najboljem redu i da nećemo imati tehničkih problema. Jedino nas mogu omesti promenljivi vremenski uslovi, ali se nadam da neće biti situacija kao u Mađarskoj i da će sreća pogledati“, kaže Mikica Vesnić.

Mikica Vesnić je u klasi TCR Istočna Evropa neprikosnoven već šestu godinu, a to su pokazale i prve dve trke na mađarskoj stazi, gde je preuzeo lidersku poziciju sa 35 bodova ispred glavnog rivala, Slovaka Martina Ribe sa 26 i klupskog kolege Jakuba Višomirskog sa 25 bodova.

„Riba je najveća konkurencija sa TCR hondom nove genracije. Tu je i Tomas Pekar sa reno meganom, a koji je šampion u dosta serija u poslednjih nekoliko godina. Sa njim očekujem najveći duel na ovoj trci“, dodaje Vesnić.

U timu ASK Vesnić tipuju da će u obe trke u Austirji do nekog mesta na podijumu Mikicu dovesti seat kupra, honda sivik Višomirskog, ali i audi RS3 LMS Rudija Pešovića koji se vratio na staze posle dve godine.

You may also like...