Zahtevi za subvencije za samozapošljavanje do kraja marta

Nacionalna služba za zapošljavanje do kraja marta prima zahteve za biznis planom za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2022. godini. Finansijska podrška za započinjanje samostalne delatnosti iznosi 300 000 dinara, odnosno 330 000 ukoliko se radi o osobama sa invaliditetom.

Pored toga Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje i stručno osposobljavanje na obukama pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“, koje se od ove godine mogu pratiti i online. Poziv za pokretanje privatnog posla ne odnosi na delatnosti iz oblasti trgovine, taksi usluga, otvaranja menjačnica ili primarne poljoprivredne proizvodnje. Obaveze lica koje dobije subvenciju je da registruje podržanu delatnosti i njom se bavi najmanje godinu dana.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 31. januara još 11 Javnih poziva/konkursa putem kojih će direktno finansijski podržati poslodavce i nezaposlena lica. Većina će biti otvorena do 30. novembra 2022. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar. Javni poziv za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Matinović kaže da je za ovogodišnje Javne pozive na nivou države opredeljeno više od 6,5 milijardi dinara. Na taj način će kroz direktne podsticaje biti obuhvaćeno oko 20 000 nezaposlenih lica, od čega će oko 2300 lica biti osobe sa invaliditetom. Većina sredstava je namenjena privatnom sektoru.

NSZ

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.