Začepimo predrasude zajedno (VIDEO)

UŽICE – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana zaštite životne sredine Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize Užice organizovalo je radionicu „Začepimo predrasude zajedno“ na kojoj učenici Osnovne škole za obrazovanje učesnika sa smetnjama u razvoju Miodrag V. Matić, Osnovne škole Nada Matić i korisnici Dnevnog boravka zajedno prave predmete od plastičnih čepova.

„Za ovu decu ćemo od plastičnih čepova napraviti kućicu za barbike koju će lako upotrebljavati. Prvi put se družim sa njima i baš mi je drago što ih upoznajem“, kaže Jana Maksimović, učenica OŠ Nada Matić.

Ova aktivnost se organizuje kako bi se skrenula pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine, ali i kako bi se što veći broj sugrađana upoznao sa akcijom „Začepimo predrasude“ koju sprovodi Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize Užice.

„Ovom radionicom hteli smo da ukažemo i na inkluziju. I problem zaštite životne sredine i inkluzija podrazumevaju podizanje svesti i kod prihvatanja različitosti i kod zaštite sredine „, navodi Čedomir Cicović koordinator info centra za osobe sa invaliditetom Užice.

Više od 10 tona selektovane plastike je prikupljeno tokom petogodišnje akcije „Začepimo predrasude“.

You may also like...