Zabrana kretanja u delu klisure Đetinje (VIDEO)

UŽICE – Radovi na izgradnji obilaznici oko Užica intenziviraju se ovih dana, rekao je pomoćnik gradonačelnice Užica, Predrag Gavović. Zbog toga će od 1.jula do 1.avgusta biti zabranjeno kretanje kroz deo klisure reke Đetinje.

“Trenutno se radi pristupna saobraćajnica, koja je u trupu buduće obilaznice Užica, koju izvodi podizvođač iz Čačka “VDOO Morava”.  Ta pristupna saobraćajnica je do budućeg visećeg mosta, koji povezuje desnu obalu Surduk sa levom obalom Sinjevac. Taj velelepni most, koji će biti simobol grada Užica, dugačak 280 metara, ima stubne nosače na starani do Sinjevca. Da bi se do njega došlo mora da se izgradi pristupna saobraćajnica, za koju je izdata je građevinska dozvola i izvođač radova ima rok za završetak. Obzirom da se radi o bezbednosti korisnika staze koja prolazi kroz klisuru, odnosno, kanjon Đetinje, i da naši sugrađani intenzivno i u velikom broju koriste tu stazu, Grad Užice i izvođač radova su odlučili da zbog bezbednosti korisnika staze zatvorimo jedan deo te staze, od tunela broj 14, kod Velike brane do tunela 15, u dužini nekih 300,400 metara. Ta staza će biti potpuno zatvorena fizički. Na tom delu trase će biti postavljena i vertikalna i horizontalna signalizacija, upozorenja. Kanjonom klisure proglašenjem za predeo izuzetnih odlika upravlja Turistička organizacija, zajedno sa izvođačem radova je dogovoreno postavljanje tabli upozorenja. Ja molim naše sugrađane da se pridržavaju tih upozorenja. Neće biti zatvorena kompletna staza, dakle, do Velike brane će moći da se koristi, a od Velike brane naredna dva tunela, neće moći da se koristi. Što se tiče rada “Staparka”, on će raditi kao i dosada petkom, subotom i nedeljom, a do njega će moći da se dođe alternativnim putem, preko Stapara. Staza se zatvara tokom celog jula, a izvođač radova će raditi i vikendom, kako bi što kraće biti zatvorena staza, izvođač radova je skratio rok ss 45 na 30 dana”, rekao je Gavović.

U ovom periodu neće saobraćati turistički vozić, kaže Gavović. On dodaje da je budući da se radi o predelu izuzetnih odlika predviđeno sve što se odnosi na zaštitu prirode.

Gavović dodaje da je izgradnja obilaznice specifičan građevinski projekat i da će se  građevinske dozvole izdavati fazno. Kod groblja na Sinjevcu se radi denivelacija terena i izgradnja mosta, koji je već dobio građevinsku dozvolu. Očekuje se od septembra da počnu radovi za stubne nosače za budući most, čija će izgradnja trajati prema proceni 36 meseci.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.