Za zdravstvene radnike iz „crvene zone“ sedmodnevni odmor u Goliji

UŽICE- Grad Užice je zdravstvenim radnicima koji su radili u crvenoj kovid zoni obezbedio sedmodnevni rekreativni odmor u odmaralištu Golija na Zlatiboru. Naime, Gradsko veće je na današnjoj sednici odlučilo da sa 1,2 miliona dinara finansira odmor oko 200 medicinara, ljudi koji su u proteklih godinu dana uložili nadljudske napore u borbi sa korona virusom i nesebično pružali zdravstvenu pomoć i brinuli o ljudima obolelima od ove bolesti.

Budžet Užica
Foto: ZooMUE

Republičkom Strategijom razvoja, turistička regija Zapadna Srbija jedna je od 18 prioritetnih destinacija u našoj zemlji. U skladu sa tim, danas je utvrđen predlog Programa razvoja turizma regije Zapadna Srbija, u kome su obuhvaćena i 24 projekata sa područja Užica.

Članovi Veća prihvatili su i Program kontrole kvaliteta vazduha za ovu godinu i dali saglasnost opštini Požega da vrši nadležnosti ovlašćenog predlagača i nosioca aktivnosti u vezi sa pripremom i izgradnjom Regionalnog sistema za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Pored Užica i Požege, u ovaj sistem uključeni su i Arilje, Ivanjica i Kosjerić.

Grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.