Za Užice 125 miliona ove godine za pripremu projekta Prestonica kulture Srbije 2024. (VIDEO)

UŽICE – Ministarka kulture Maja Gojković potpisala je sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević ugovor za finansiranje projekta Užice prestonica kulture 2024. godine .Ove godine podrška Ministarstva biće 125 miliona dinara,dok je ukupna  vrednost projekta  490 miliona.

Ministarka Gojković istakla je da projekat Prestonica kulture Srbije predstavlja pravi primer decentralizacije i u kulturi.

“Projekat smo uradili po uzoru na Evropu,ohrabreni iskustvima Novog Sada u kome je prošle godine postignut veliki uspeh i probuđena kreativnost.Želeli smo da to prenesemo i na ostale gradove Srbije.Ove godine to je Čačak a naredne Užice,koje će, sigurna sam,podiću lestvicu više u razvoju kulture.Posebno me raduje što će kroz ovaj projekat Užice dobiti Kulturni centar za decu i Galeriju umetničke keramike“ ,istakla je  Gojković.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević  naglasila je da se nakon potpisivanja ugovora kreće sa realizacijom projekta  Užice prestonica kulture Srbije 2024.

„U okviru projekta planirana je rekonstrukcija velike sale u Gradkom kulturnom centru,izgradnja Kulturnog centra za decu,Galerije umetničke keramike,rekonstrukcija kuće akademskog slikara Mihajla Milovanovića u Ribaševini,otvaranje legata akademika Ljubomira Simovića u Narodnoj biblioteci.Biće urađen projekat rekonstrukcije Gradskog trga,a deo aktivnosti biće realizovan i u Mokroj Gori „,najavila je gradonačelnica Užica i istakla da je iz gradskog budžeta za ovu godinu za projekat izdvojeno 60 miliona dinara.

Moto projekta Užice prestonica kulture Srbije 2024. je „Nije erski mračiti.Kulturu na viđelo“.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.