Za unapređenje životne sredine 20 miliona dinara

UŽICE- Članovi Gradskog veća prihvatili su  predlog Programa zaštite i unapređenja životne sredine za ovu godinu. Program se sastoji iz četiri celine i za planirane aktivnosti na njihovoj realizaciji opredeljeno je 20 miliona dinara.

Sa devet miliona finansiraće se Unapređenje i poboljšanje energetske efikasnosti i upotreba obnovljivih izvora energije, šest miliona i dvestotine hiljada dinara upotrebiće se za Upravljanje ostalim vrstama otpada, a dva miliona i šeststotina hiljada dinara za Upravljanje zaštitom životne sredine. Za aktivnosti Praćenja kvaliteta elemenata životne sredine, odnosno monitoring vazduha, vode i buke izdvojeno je 2,2 miliona dinara.

Članovi Gradskog veća odlučili su da se ove godine zahvalnice grada Užica povodom školske slave Svetog Save dodele Oliveri Milivojević, Ireni Drndarević i Jeleni Pavlović. Ovo priznanje dodeljuje se prosvetnim radnicima povodom njihovog doprinosa kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju učenika i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada.

Olivera Milivojević je vaspitač u Predškolskoj ustanovi, Irena Drndarević nastavnica srpskog jzika i književnosti u Osnovnoj školi „Aleksa Dejović“ u Sevojnu, dok je Jelena Pavlović diplomirani psiholog u Tehničkoj školi Užice.

You may also like...