Za subvencije u poljoprivredi Užice opredelilo 45 miliona dinara (VIDEO)

UŽICE – Poljoprivredni proizvođači sa područja grada mogu ove godine računati na ukupno 45 miliona dinara namenjenih direktnom subvencionisanju različitih mera poljoprivredne proizvodnje. Takođe, tri miliona dinara opredeljeno je za novoosnovani Fond za razvoj poljoprivrede, koji je formiran u saradnji sa „Fondacijom Ana i Vlade Divac“ i sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor.

Gradski većnik Slobodan Kuzmanović kaže da je ukupan iznos subvencija za osam miliona dinara viši nego prošle godine. Prijave poljoprivrednika počele su od 10. maja, tako da je njih više od 200 do sada apliciralo za neku od ovih mera. Najveće interesovanje je, kao i prethodne godine, za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

„Glavni uslov je to da je poljoprivredni proizvođač sa prostora grada i da su njegove parcele takođe sa područja koje pokriva grad Užice. Od ostalih uslova istakao bih to da je neophodno da je gazdinstvo registrovano kao komercijalno, potvrdu da je aktivno i izvodi o biljnim ili životinjskim strukturama. Subvencije obuhvataju sve oblasti poljoprivrede, od nabavki grla u ovčarstvu, govedarstvu i uzgoju koza do nabavke sistema za navodnjavanje, poljoprivredne mehanizacije, protivgradne mreže, sadnog materijala za organsku proizvodnju, laktofriza i sistema muzilica“, kaže Kuzmanović.

U odnosu na prethodnu godinu uvećan je maskimalni iznos po subvenciji, koji će iznositi 360 hiljada dinara. Konkurs će trajati do utroška izdvojenih sredstava.

Kuzmanović je dodao da će svi zainteresovani poljoprivrednici za odlazak na „Poljoprivredni sajam“ u Novom Sadu 23. maja moći da se prijave u kancelariji opštinske uprave broj 28.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.