Za sportsku halu 60 miliona dinara (VIDEO)

UŽICE, SEVOJNO – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas u Sevojnu da će 60 miliona dinara biti izdvojeno za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Aleksa Dejović“.

„Slika užičkog obrazovanja je dobra i može da bude bolja, a osim neke infrastrukture koja nedostaje, veliki novac ćemo odvojiti za salu što će biti dovoljno za razvoj sporta i mladih u Sevojnu“, kazao je Šarčević dodajući da će do kraja godine biti sproveden i proces digitalizacije koji podržava Eropska investiociona banka (EIB).

Kada je u pitanju razvoj srednjoškolskog obrazovanja Šarčevic je podsetio da je ovo njegova treća poseta Užicu, a da se od prve intezivno radi na modelima dualnog obrazovanja, za koje je Užice primer.

Šarčević je podržao inicijativu užičkog gradskog rukovodstva da u Užicu bude otvoreno odeljenje tehničkog fakulteta iz Novog Sada, informatičkog smera.

„Već ide nova mreža za osnovno obrazovanje, ide novi plan upisa, kao i modeli inforamatičkih smerova u gimnaziji, a to obuhvata ceo koncept da Užice kao grad ima IT profil za visoko obrazovanje“, naveo je Šarčević.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da je izbor pao na određeni tehnički fakultet iz Novog Sada, jer je razvio i kompanije vezane za informacione tehnologije.

„Mi spremamo prostor u Krčagovu, a tehnički fakultet iz Novog Sada je bitan, jer su razvili i kompanije. Kada je bio ministar Popović pričali smo i o inovacionom centru na toj lokaciji i želeli bi da to sve uklopimo i na jednom mestu imamo visoko obrazovanje i start-up kompanije“, rekao je Petković.

Ministar je prilikom posete Sevojnu razgovarao sa opštinskim i gradskim rukovodstvom, posetio Osnovnu školu Aleksa Dejović i  prvu generaciju dualnog obrazovanja u Valjaonici aluminijuma Impol Seval.

 

You may also like...