Za sport 104 miliona dinara (VIDEO)

UŽICE – Određena sredstva u gradskom budžetu, Užice izdvaja i za sport i sportske klubove.  Iz godine u godinu se taj budćet značajno uvećava, kaže član Gradskog veća za društvene delatnosti, Ratko Trmčić.

“Ove godine budžet za sport je bio 104.600.000 dinara, od toga 86 miliona je podeljeno sportksim klubovima. Više od 80 sportskih klubova imamo u našem gradu, a 64 kluba su prijavljena das u  registrovani u Sportskom savezu, i oni imaju pravo da konkurišu za sredstva koja dobijaju od grada za funkcionisanje klubova.  Ove godine od 17.900.000  dinara  pripada Sportskom savezu, to su plate i održavanje, odnosu, maternji troškovi za Sportski savez. Tu su i ostale manifestacije MOSI igre, tu je i Trka za srećnije detinjstvo Turnir “Radomir Antić”, zatim Školske igre za osnovne i srednje škole,  tu je izbor najboljeg sportiste i ono što želim da kažem svi sportisti koji se takmiče imaju besplatan lekarski pregled. Znači ove godine 104. 600.000 dinara, a 2022.godine 75. 625.000 dinara, što je negde ove godine blizu 29 milona više. Od tih sredstava, 63 milona govorim za prošlu godinu je podeljeno sportskim klubovima. Imamo tačan plan i uputstvo kako se dodeljuju sredstva sportskim klubovima. Ja lično mislim da bar zadnje dve tri godine nije bilo nekih nezadovoljstva kada je u pitanju dodela sredstava sportskim klubovima. Naravno većina tih sportskih klubova, mogu da kažem negde 95 odsto uzimaju i članarinu od dece koja treniraju u tim sportskim klubovima, a svi sportski klubovi znaju kako se taj novac troši i usmerava. Mi smo sledeće godine domaćini 59. MOSI igara. U ovom trenutku mogu da kažem da smo spremni sutra da ih organizujemo, kada je u pitanju infrastruktura i onaj drugi organizacioni deo. Nadamo se i siguran sam da će sledeće godine i za sportske klubove biti opredeljeno više sredstava. Znači, ove godine u odnosu na prošlu, kako sam rekao izdvojeo je blizu 29 miliona  dinara više za sportske klubove”, kaže Trmćić.

Projekat “Odgovorne  lokalne  finansije  i  uključivanje  građana” podržava Švajcarska vlada, a sprovodi Helvetas Swiss Interooperation

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.