Za saniranje deponije Duboki potok 60 miliona dinara

PRIBOJ-Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Srbije,izdvojiće 60 miliona dinara za prvu fazu saniranja deponije „Duboki potok“ u Druglićima kod Priboja.

Ugovor su u Beogradu potpisali ministarka Irena Vujović i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.
Radovi na saniranju deponije očekuju se već ovog leta,nakon sporovođenja tenderske procedure.
Prva faza podrazumeva saniranje najvećeg dela deponije u Druglićima,a njeno potpuno saniranje i rekultivacija u zelenu oazu,uslediće kada prestane odlaganje smeća,odnosno kada sa radom počne Transfer stanica „Banjica“,što se očekuje u ovoj godini.
Od saniranja deponije „Stanjevine“ na ulasku u Prijepolje, prema potpisanom sporazumu,komunalni otpad pored Priboja i Nove Varoši, na deponiju „Duboki potok“ odlaže i opština Prijepolje,koja je tako delom preuzela i obavezu održavanja same deponije.
Podsetimo,saniranje deponije „Duboki potok“ u Druglićima sastavni je deo globalnog projekta Ministarstva zaštite životne sredine’ – „Lim bez deponija u toku kroz Srbiju,i umesto njih zelene oaze“.
Tako je pre dve godine nakon čišćenja Potpećkog jezera,prestala sa radom i kultivisana deponija „Stanjevine“,a uzvodno od HE „“Potpeć“, na reci Lim, postavljene su tri rečne pregrade „lančanice“ za prikupljanje i uklanjanje plutajućeg otpada,za šta je resorno ministarstvo izdvojilo oko 70 miliona dinara.

You may also like...