Za sanaciju puteva u Bajinoj Bašti potrebno 300 miliona dinara (video)

 BAJINA BAŠTA-Oko  100 radnika Puteva Užica sa 12 građevinskih mašina i 15 kamiona angažovano je na sanaciji puteva u opštini Bajina Bašta,za čiju popravku i sanaciju klizišta će biti potrebno 300 miliona dinara,izjavio je za ZOOMUE  tehnički direktor Puteva Užice Leko Korićanac.

 

“Na putnim pravcima od Užica ka Dubu-Kostojeviću-Rogačici-Debelom brdu registrovali smo 36 klizišta I odrona koji su ugrozili ove putne pravce.Dva mosta od Kostojevića prema Vardi su takođe teško oštećena.Sva klizišta su obrađena I urađeni su elaborate koje šaljemo Putevima Srbije sa procenom štete od 300 miliona dinara”,kaže Korićanac .

Korićanac ističe da je pored nedostatka geotehničkih elaborate prilikom gradnje puteva,veliki problem nastao I usled njihovog  neodržavanja.

“U poslednje 3 godine putevi koji su dati na održavanje lokalnim samoupravama u užičkom kraju,dovedeni su u stanje,usled nemanja adekvatne mehanizacije lokalnih samouprava I preduzeća,da su kanali za odvodnjavanje I propusti  zapušeni.Voda ako ne može d aide tim kanalima ide kuda je gravitacija nosi I stvaraju se odroni I klizišta”,ističe Korićanac.

Pored opštine Bajina Bašta u kojoj je najviše oštećena putna infrastruktura,Putevi Užice rade I na sanaciji odrona I klizišta u Mokroj Gori,gde se oko 8 hiljada kubika zemlje obrušilo na put Užice-Mokra Gora.

“Saobraćaj na toj deonici se reguliše stalnim odnošenjem te zemlje na deponiju I on je prohodan,ali će I na tom delu biti potrebno da se uradi detaljna sanacija”,kaže Korićanac.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.