Za rad uduženja OSI 14 miliona iz gradskog budžeta ove godine

UŽICE-Udruženja OSI aktivno učestvuju u razvoju grada i saradnja je na zavidnom nivou,izjavila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević tokom posete ovom udruženju.
“Aktivnosti koje realizuju udruženja osoba sa invaliditetom od ogromnog su značaja, kako za njihovo funkcionisanje tako i za širu zajednicu”, istakla je Radivojevićeva.

Foto.grad Užice

Ova poseta bila je prilika da se i nezavisno od obeležavanja posebnih dana u godini posvećenih osobama sa invaliditetom gradonačelnica upozna sa njihovim aktivnostima, potrebama i problemima. Uz zahvalnost na dobroj saradnji ona je još jednom istakla da sva udruženja u gradu mogu računati na punu podršku pri ostvarivanju prava.

“Želimo da budete aktivno uključeni u dalji razvoj našeg grada. Cilj nam je, da u narednom periodu, rešimo problem fizičkih barijera i olakšamo pristup svim ustanovama kulture, ali i da u saradnji sa našim preduzećima i privrednicima obezbedimo veći broj radnih mesta, jer znamo da je to jedan od gorućih problema. Takođe zajedno ćemo raditi i na rešavanju svih ostalih problema, kako smo to činili i u prethodnom periodu”,rekla je gradonačelnica.

Foto.grad Užice

U ime dva udruženja, gradonačelnici i njenim saradnicima na poseti se zahvalila sekretar Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga Ana Đokić.

“Istakla bih izuzetnu saradnju i sa resornim većnikom i sa gradonačelnicom. Drago mi je što su ovde i izvan datuma kojima se obeležavaju postojanja naših udruženja kako bismo razgovarali o našim aktivnostima i potrebama”,naglasila je Đokićeva.

U poseti udruženjima bili su i učenici “Prve osnovne škole kralja Petra II”, koji su doneli čepove sakupljene u prethodnom periodu namenjene akciji ,”Začepimo predrasude”. Ovim gestom koji je kod njih redovna praksa podsećaju sugrađane da čepove i predmete od čvrste plastike mogu doneti svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

Za rad udruženja osoba sa invaliditetom na području grada iz budžeta u ovoj godini opredeljeno je 14 miliona dinara, dva miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu, a grad podršku pruža i kroz učešće u njihovim aktivnostima, manifestacijama i programima.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.