Za oktobar najavljeni radovi na vrtiću u Karanu

UŽICE – U proceduri je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na novom vrtiću u Karanu i očekuje se da će se sa radovima krenuti početkom oktobra. Grad Užice je u maju potpisao ugovor o realizaciji projekta ,”Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan.”

Projekat finansira Evropska unija preko programa „EU PRO Plus“ koji u Republici Srbiji realizuje kancelarija UN za projektne usluge „UNOPS“. Ukupna vrednost projekta je 430.304 dolara, od čega je 200.000 dolara vrednost donacije, a 230.304 dolara su sredstva obezbeđena iz budžeta grada Užica. Realizacija projekta podrazumeva rekonstrukciju postojećeg objekta sa dogradnjom.

Nakon realizacije projekta biće otvoren potpuno novi objekat predškolske ustanove Užice u selu Karan koji će zadovoljiti potrebe za 50 novih korisnika koji žive na ovom području.

Ugovor predviđa rok za realizaciju projekta od 18 meseci ali se svi nadaju da će mališani iz Karana i okoline u novi vrtić krenuti 1. septembra naredne godine.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.