Za odmor u Srbiji do kraja 2017 godine ukupno 100.000 vaučera

ZLATIBOR – Zlatibor beleži rekordnu posetu turista sa vaučerima.

Akcija dodele besplatnih vaučera za odmor u Srbiji, koju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uspešno sprovodi već treću godinu za redom, dala je izuzetne rezultate, a najveće interesovanje je za korišćenje vaučera za odmor na Zlatiboru. Na ovoj planini zabeležen je porast broja korišćenja vaučera za čak 80%.

Zlatibor beleži neverovatan rast broja potrošenih vaučera, i to 80% u odnosu na prošlu godinu, kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine i turizma. Do sada je za ovu planinu podeljeno 10.640 vaučera, i to u 56 ugostiteljskih objekata.
„Prošle godine su to bila 33 ugostiteljska objekta, a sa ovogodišnjim povećanjem, ne samo da ćemo produžiti sezonu, već će u velikoj meri to uticati na ukupan turistički promet. Što se Srbije tiče, 77 hiljada vaučera je do sada podeljeno, a Vlada je u dva navrata morala da izdvaja budžetske rezerve – po 100 miliona dinara, kako bi se ova akcija nastavila. Ovo će trajati onoliko koliko smo i planirali, a to je do 15. oktobra“, kaže Ljajić.

Ministar LJajić naglašva da će broj podeljenih vaučera za ovu godinu biti oko 100.000, što je fenomenalan rezultat, kada se ima u vidu činjenica da svaki od korisnika vaučera u proseku boravi 7,4 noćenja, što daje velikii doprinos razviju domaćeg turizma.
Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, izražava zadovoljstvo zbog porasta broja gostiju i ostvarenih noćenja na Zlatiboru. Ističe da je to još jedan od pokazatelja dobrog rada turističke privrede Zlatibora. Prema zvaničnim statističkim podacima, Zlatibor je u prvoj polovini ove godine ostvario promet od oko 98 hiljada turista i 360 hiljada noćenja, što je rezultat velikih ulaganja u nove sadržaje, marketing i promociju, ali i kvalieta turističke ponude Zlatibora.

Izvor : Nada Dželebdžić, Zlatiborpress.rs

You may also like...