Za mere energetske efikasnosti od Ministarstva energetike 12 miliona Užicu,Prijepolju i Novoj Varoši

BEOGRAD – Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je rešenje kojim se odobrava finansiranje programa energetske sanacije u 67 lokalnih samouprava ,među kojima su i Užice,Prijepolje i Nova Varoš. Program se odnosi na stambene zgrade, porodične kuće i stanove, a sprovode ga jedinice lokalne samouprave.Ministarstvo će mere energetske efikasnosti finansirati sa ukupno 54 miliona dinara.

Užice je dobilo 9 miliona,Prijepolje 2 i Nova Varoš jedan milion dinara.

Sem sredstava od Ministarstva rudarstva i energetike, same jedinice lokalne samouprave takođe će izdvojiti novac iz svojih budžeta – ukupno 235.049.936 dinara. Kad se sve sabere, opredeljeno je 459.349.472 dinara za sprovođenje ovog programa.

Foto. ZooMUE

„Kriterijumi će, između ostalog, obuhvatiti: postojeće stanje spoljnih zidova, kvalitet postojeće stolarije, odnosno vrstu materijala profila, broj stakala, način grejanja, kao i energent koji se koristi“, kazali su za B92.net.

Kako je ranije najavljeno, stolarija neće biti jedina koju će građani moći da dobiju po posebnoj ceni.

U planu su, sem zamene spoljnih prozora i vrata, izolacija zidova, krova, tavanica, zamena kotla, ugradnja toplotnih pumpi, uređaja za klimatizaciju, solarnih korektora…

B92.net

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.