Za lokalne mere populacione politike 400 miliona dinara

BEOGRAD – Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju pozvalo je lokalne samouprave da konkurišu za sufinansiranje mera populacione politike i podrške porodici i deci za šta je predviđeno 400 miliona dinara, navodi se u dokumentu objavljenom u Službenom glasniku.

Bespovratna sredstva su namenjena za sufinansiranje mera koje će doprineti ciljevima ublažavanja ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanja rada i roditeljstva, kao i za podizanje kvaliteta života starih, odraslih, mladih i dece.

U pitanju je sufinansiranje mera i za snižavanje psihološke cene roditeljstva, očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja, rešavanje problema neplodnosti, puta ka zdravom materinstvu, edukaciji iz oblasti populacione politike, aktiviranju lokalne samouprave te osnaživanje porodice kao primarne jedinice društva.

Uslov za državno sufinansiranje je da su opštine i gradovi koji konkurišu obezbedili sopstvena sredstava za finansiranje, obezbedili tehničku dokumentaciju, ta da imaju lice odgovorno za sprovođenje projekta.

Državna podrška može iznositi do 60 procenata procenjenih troškova predloženih mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece, a maksimalni iznos sufinansiranje je 20 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, navodi Ministarstvo.

TANJUG

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.