Za kupovinu seoskih kuća 500 miliona dinara

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji, za koji je ove godine izdvojeno 500 miliona dinara.

Podnosioci prijave konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, pa se zainteresovani mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina života sa teritorije grada Užica mogu obratiti na portirnicu Gradske kuće i preuzeti sve neophodne obrasce.

Selo Muškovina sa 13 stanovnika
Foto: ZooMUE

Maksimalan iznos sredstava predviđen za kupovinu kuće sa okućnicom iznosiće 1,2 miliona dinara, a za razliku od prethodne godine zahtevi će se rešavati sukcesivno. Novina je i to što će sredstva biti uplaćena lokalnoj samoupravi, koja će u prisustvu onoga kome su sredstva dodeljena, direktno vršiti transfer prodavcu kuće.

Prema pravilniku seoska kuća može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta u Srbiji, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Prethodne godine je za ovaj program iz budžeta izdvojeno 686,5 miliona dinara i kupljena je 651 kuća sa okućnicom u 100 lokalnih samouprava, a prosek godina dobitnika kuća bio je 30 godina. Na teritoriji grada Užica kupnjene su dve seoske kuće, a ove godine sudeći po interesovanju biće ih znatno više.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.