Za investicije obezbeđeno 20 miliona evra (video)

UŽICE-Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je da se u proteklih 100 dana od formiranja vladajuće koalicije i nove gradske uprave naporno radilo kako bi se stvorili preduslovi  za zdravo Užice,Užice velikih investicija i novih radnih mesta.

tihi-i-nemanjaPetković je naglasio da su stvoreni preduslovi da se započnu,nastave ili pokrenu velike investicije vredne preko 20 miliona evra,a finansiraju se sredstvima ministarstava.

„Najveći deo investicija je započet ili će biti narednih dana,poput rekonstrukcije Fabrike vode koja kreće 8.oktobra,a za koju je iz republičkog budžeta obezbeđeno 3,2 miliona evra.Najveći deo sredstava od 20 miliona evra biće uplaćen u gradsku kasu do kraja godine“,istakao je Petković.

Govoreći o deponiji Duboko ,za čije proširenje tela deponije je obezbeđeno 5 miliona evra,Petković je istakao da još uvek nije doneta odluka da li će se graditi elektrana na deponiji.

„Nemačka konsultantska firma uradila je studiju predizvodljivosti,koja predlaže mehaničko-biološku preradu otpada,jer je energana skupa .Sa druge  strane postoji

zaineresovanost Kineza da investiraju u izgradnju elektrane ukoliko se popstigne dogovor sa Vladom Republike Srbije da otkupljuje struju iz potencijalne energane po ceni od 8

centi po kilovatu,bez značajnog povećanja cene odlaganja komunalnog otpada“,rekao je Petković.

Za aerodrom Ponikve  takođe postoje zainteresovani kupci iz Saudijske Arabije.

„Oni  su spremni da završe sve potrebne radove na aerodromu,ulože u izgradnju većeg prijemnog terminala,kargo centra,bolnice,hotela i školsko univerzitetskog centra  100 miliona evra u naredne dve-tri godine.Iako je grad vlasnik aerodroma,odluku o eventualnoj prodaji Ponikava doneće Vlada Republike Srbije „,naglasio je Petković.

Od ostalih investicija gradonačelnik Užica istakao je izgradnju zgrade Privrednog i Prekršajnog suda,Studentskog doma u Krčagovu,završetak vrtića na Pori i Beloj zemlji,sportske hale u Krčagovu,izgradnju kružnog toka kod Gasprom benzinske pumpe oi izgradnju fabrike oružja Prvog partizana na Beloj zemlji u kojoj će biti zaposleno novih 200 radnika.

You may also like...