Za godinu dana rada Budimke udvostručen broj zaposlenih

POŽEGA  – Pre godinu dana svečano je sa radom počela revitalizovana fabrika Budimka. Nekadašnji gigant u preradi voća i povrća, krajem 2019. godine, dobio je novog vlasnika, koji je u obnovu proizvodnih linija i početak proizvodnje uložio preko 5 miliona evra. Na listi proizvoda „nove Budimke“ našlo se za sada oko 25 proizvoda, a uskoro će se oko 50 artikala, osim na domaće tržište, plasirati i u inostranstvo.

Milan Kotarac, direktor proizvodnje u Budimci, se nada da će njihov slatko-kiseli program imati svoje kupce i stići i do inostranih tržišta.

Budimka
Foto: ZooMUE

„Krenuli smo sa 50 radnika i za godinu dana ta brojka je više nego udvostručena. Fabrika će upošljavati i sezonske radnike. Otvorena je hladnjača i pogon koncentrata i kaša, a potpisani su i kooperantski ugovori sa poljoprivrednicima“, rekao je Kotarac.

Od početka marta sa radom je počela prodavnica u krugu fabrike Budimka, u ulici Vojvode Mišića, u kojoj su kupcima dostupni proizvodi koji izlaze iz pogona ove fabrike. Za sada su u ponudi džemovi i sokovi. Fabrika se sprema za prve ovogodišnje otkupe povrća, pa će u sezoni biti potrebe i za dodatnim zapošljavanjem, rekao je za Radio Požegu Milan Kotarac, direktor proizvodnje u Budimci.

Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.