„Za čistije Užice neophodno učešće građana“ (VIDEO)

UŽICE – Čistoća grada, uređen sistem odlaganja otpada i uređenje javnih površina sigurno su među prioritetima gradskog rukovodstva, a kako ističe Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnika Užica, pored nove savremene opreme i novih radnika, za čistiji i lepši grad potrebno je i aktivnije učešće svih njegovih građana.

“To znači da svi zajedno moramo da se potrudimo da naš grad bude lepši, čistiji i bolji. Od naših sugrađana tražimo da ne prave divlje deponije, da ne bacaju otpad po ulici i da pokušamo što više da selektujemo otpad. Nakon Subrek projekta za oko 13% smo povećali primarnu selekciju, podelili smo 5000 kanti za oko 2500 domaćinstava, od 1500 tona, koliko smo imali 2018. godine došli smo do 1726 tona, koliko smo imali 2020. godine. Povećali smo procenat, idemo u dobrom pravcu, ali naravno da uvek može bolje i da to nije sasvim dovoljno“, kaže Stojadinović.

Važno je, naglašavaju nadležni, da i sugrađani učestvuju u ovom važnom procesu. JKP “Bioktoš” raspolaže dovoljnim brojem kontejnera i koševa koji su raspoređeni po celom gradu, tako da nema potrebe za stvaranjem divljih deponija.

JKP “Bioktoš” će ukloniti divlje deponije, ali sredstva i resursi su ograničeni, a vreme i resursi koji se utroše na ove aktivnosti mogu biti usmereni na poboljšanje redovnih usluga koje se pružaju građanima.

(Izvor. Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.