Za Centar za vantelesnu oplodnju 20 miliona dinara

BEOGRAD – Grad Užice dobio je na Javnom pozivu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju skoro 20 milina dinara za otvaranje Centra za pružanje usluga vantelesne oplodnje u užičkoj Opštoj bolnici.

Sredstva ministarstva za vantelesnu oplodnju
FOTO: minbpd.gov.rs

Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci, zameniku gradonačelnice Užica, Dragoljubu Stojadinoviću, uručila je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić

 “Briga o porodici i našoj deci i borba za bolju demografsku sliku jedan je od prioriteta Vlade Srbije, a osnovni prioritet rada i svih aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. Država je izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji“, poručila je ministarka Kisić.

Sredstva su dobile 52 lokalne samouprave, koje će zajednički sa državom realizovati širok spektar podrške porodicama i deci. Najviše sredstava, prema rečima Kisić, dobila je opština Crna Trava, u kojoj je prošle godine rođeno samo četiri deteta.

Sredstva ministarstva za vantelesnu oplodnju
FOTO: minbpd.gov.rs

Prof. dr Kisić je rekla da će sredstvima koje je opredelilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju biti sufinansirani brojni projekti, među kojima su adaptacije i opremanje vrtića, izgradnja igrališta za decu, nabavka opreme za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena, psihofizička priprema trudnica, sanacija sportskih terena u školama, kupovina sanitetskih vozila koja su specijalizovana za transport novorođenčadi koja zahtevaju zbrinjavanje na odeljenjima neonatologije.

„U narednom periodu posetićemo svaku od lokalnih samouprava, da pokažemo šta smo uradili i da se vidi da lokalne samouprave i naša država brinu o porodicama i deci“, poručila je Kisić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.