Za Budimku zainteresovano preko 20 kupaca (video)

POŽEGA- Za požešku Budimku,fabriku za preradu voća i povrća,zainteresovano je preko 20 kupaca ,među kojima i kineska firma “Shandong art agriculture”,izjavio je za ZOOMUE direktor Budimke Đorđe Stevanović.

 “Mi smo u proteklih 5 godina otklonili većinu problema vezanih za privatizaciju i trenutno imamo preko 20 pisama o zainteresovanosti potencijalnih kupaca.U toku je priprema dokumentacije za privatizaciju  i tender će biti raspisan u februaru”,kaže Stevanović .

Stevanović ističe da Budimka danas radi sa trećinom kapaciteta,jer im nedostaje obrtni kapital .

 

“Imamo trenutno paletu od 100 proizvoda,ali su potrebe tržišta daleko veće.Izvozimo na evropsko i tržište bivše Jugoslavije.Sa ozbiljnim investitorom profit bi se mogao uvećati za najmanje pet puta”,tvrdi Stevanović.

 

Zastupnik državnog kapitala u Budimki Rade Tanasković za ZOOMUE  kaže da je krajnje vreme da fabrika izađe iz statusa restruktuiranja i da je dobro mesto za investiranje,imajući u vidu da poslednjih godina beleži pozitivan poslovni rezultat.

 

 

“Nisu samo kineski investitori zainteresovani.Ima najmanje deset kompanija koje mogu da vrate stari sjaj Budimki,obnove opremu,povećaju proizvodnju i zaposle više radnika.Mi viška radnika nemamo.Radna snaga je stručna i svako ko bude investirao biće u poziciji da zaposli nove ljude,jer trenutnih 100 zaposlenih odgovara sadašnjoj proizvodnji,koja mora da se uveća”,ističe Tanasković.

 

Budimka u vlasništvu ima 30 hektara zemlje,18 pod objektima i 12 pod poljoprivrednim zemljištem.Imaju i 2 hiljade kooperanata koji proizvode voće i povrće.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.