Za asfalt u Lunovom selu grad izdvojio 15 miliona dinara (VIDEO)

UŽICE – Asfaltiranje putnih pravaca u Lunovom Selu odvija se po planu, asfaltirana su dva od ukupno šest putnih pravaca ugovorenih za ovu godinu u ukupnoj dužini od oko 1 100 metara. Radove vredne oko šest miliona dinara udruženim sredstvima finansiraju Grad i meštani, a izvodi užička “Niskogradnja”.

Pored toga radi se i rekonstrukcija, odnosno presvlačenje oko 2000 kvadrata asaflata na glavnom putu za šta su opredeljena dodatna sredstva iz budžeta. Kroz projekat “Udružimo se ” u toku je sređivanje prostora oko škole i samog centra sela, a prema rečima gradonačelnice, Užica Jelene Raković Radivojević, koja je sa saradnicima obišla radove, u ovu mesnu zajednicu ulagaće se i dalje.

“Svaki metar asfalta raduje meštane, ali verujte i nas iz gradskog rukovodstva. Želja nam je da kroz nekoliko godina do svake kuće u našim selima dođemo dobrim i asfaltiranim putevima i da nakon toga nastavimo sa ulaganjima u vodovode, kanalizaciju i ostale sadržaje koji će meštanima olakšati i oplementiti život na selu. Drago mi je što mogu da kažem da smo u asfaltiranje putnih pravaca i uređenje centra Lunovog sela u ovoj i prošloj godini izdvojili oko 15 miliona dinara”, kaže gradonačelnica.

Milovan Milić predsednik saveta MZ Lunovo Selo ističe da je uređenje školskog igrališta od velikog značaja, kako za učenike i decu iz sela tako i za organizaciju predstojeće manifestacije “Miholjski susreti sela”.

“Ovo igralište godinama nije rekonstruisano, pa smo iskoristili priliku da kroz program grada “Udružimo se” dobijemo sredstva i ogradimo igralište i postavimo novi mobilijar. Radi se i stepenište koje vodi ka parku i školi a pored velike podrške Grada i mi meštani uključili smo se u uređenje. U nedelju smo imali veliku akciju u kojoj je učestvovalo više od 50 meštana, u okviru koje smo uredili park, zasadili tuje i cveće”, kaže Milić.

Prema rečima Spasoja Milićevića, meštanina i preduzetnika koji ima svoju firmu u Lunovom Selu, sve što je urađeno u prethodnodnih par godina za veliku je pohvalu. On je izrazio nadu da će se tim tempom nastaviti, prvenstveno zbog mladih ljudi koji ovde žive i koji se bave poljoprivredom.

Lunovo Selo biće domaćin drugih po redu “Miholjskih susreta sela” koji će uz podršku grada i Ministarstva za brigu o selu biti održani u subotu 17. septembra.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.