Za 19 projekata 13 miliona dinara kroz Užički program lokalnog partnerstva

UŽICE-Iz gradskog budžeta sa 13 miliona dinara sufinansiraće se 19 projekata uređenja javnih površina kroz „Užički program lokalnog partnerstva“.

Sredstva od po milion dinara su dodeljena za projekte: Rekonstrukcija igrališta za decu u Gorjanima, „Rastemo zdravo”, ulica Nikole Pašića , Dečje igralište i prostor za odmor u Romanijskoj ulici ,Uređenje parka Dovarje i Uređenje sportskog terena „Ibiševo guvno” .

Užice jesen zagađenje
foto: ZOOMUE

Sa manjim iznosima sufinansiraće se i Uređenje parka na Jovanovoj vodi, Uređenje parka „Paun Petronijević”, Uređenje terena za decu, Karan Ribaševina , Pešačko-zaštitna ograda, Ratarska ulica i ulica Svetozara Markovića, Igralište za male i velike, Zlatiborska ulica , Šetalište, ulica Višeslava Bugarinovića i Pešačka staza ka Staroj crkvi u Sevojnu, Uređenje sportskih terena u Vrelima i Turici, Uređenje terena Zlakusa , Uređenje prostora, Balkansko igralište, Carina i projekat Uređenje prostora, sportski teren „Senjak N” .

Odlukom o budžetu je u 2020. godini za ovu namenu predviđeno 13.000.000 dinara i to 10 miliona dinara sredstava za ove namene obezbeđeno je kroz naplatu poreza na imovinu i 3 miliona dinara je obezbeđeno kroz podršku Programa „Reforma poreza na imovinu” koji finansira Švajcarska Vlada, a sprovodi Predstavništvo Helvetas Svis Interkooperejšn .

Zoomue

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.