YUTA garantuje sigurnost putovanja turistima (video)

ZLATIBOR-Prvi put od ove godine Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA garantuje sigurnost putovanja turistima,koji ‘e biti zaštićeni  u slučaju prestanka rada agencije ili neispunjenja programa putovanja,izjavio je  direktor YUTA Aleksandar Seničić.

 

juta“Svi koji novac uplate u agencijama koje imaju znak YUTA garancije,a njih je 150 u Srbiji,imaće potpunu zaštitu koja podrazumeva povraćaj novca putnicima koji nisu započeli putovanje,ukoliko turistička agencija propadne ili ne obezbedi turistima odgovarajući smeštaj”,rekao je Seničić na Skupštini YUTA koja se održala danas na Zlatiboru.

 

Skupštini je prisustvovalo 50 najvećih turističkih agencija iz Srbije ,a tema je bila i koliko potencijalni rizici od terorizma utiču na prodaju aranžmana za leto.

Po rečima Slobodana Mićića iz agencije Kon Tiki travel osetno je opala prodaja aranžmana za Tursku,Egipat i Tunis.

“Ali povećano je interesovanje za Grčku,Španiju i Italiju,ali i za letovanje u Srbiji,posebno posle uvođenja vaučera”,kaže Mićić.

 

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić ističe da ova planina već beleži porast gostiju od početka godine za 22 odsto.

“Najave su odlične i za prvomajke i uskršnje praznike,kao i letnju sezenu,pa očekujemo dobru turističku godinu”,kaže Đurić.

 

Prerdstavnici turističkih agencija članica YUTA posle skupštine sastali su se i sa hotelijerima na Zlatiboru,kako bi uspostavili ili proširili već postojeću saradnju.

ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.