Vulin uručio paketiće deci iz Doma Petar Radovanović (video)

UŽICE-Solidarnost mora obeležiti 2015.godinu,koja će biti godina štednje i kapitalnih ulaganja,jer moramo pomoći onima kojima je najteže,a to su osobe u stanju socijalne potrebe,izjavio je ministar Aleksandar Vulin danas u Užicu prilikom uručenja paketića štićenicima Doma za decu i omladinu “Petar Radovanović”.

“Moraćemo svi da se odreknemo jednog dela profita da bi neko dobio elementarne ljudske i životne potrebe.A onima koji su u stanju socijalne potrebe najviše i najbolje će se pomoći otvaranjem novih radnih mesta i to je strategija Vlade Srbije”,rekao je Vulin.

 Ministar za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja naglasio je da je u republičkom budžetu ove godine izdvojeno 2 milijarde i 800 miliona dinara za mere aktivnog zapošljavanja i 500 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

 

“Sa ponosom ističem da budžet Republike Srbije nije smanjen ni za jedan dinar što se tiče socijalnih davanja.Niko ko prima socijalnu pomoć,dečji dodatak,hraniteljske porodice neće osetiti godinu štednje.Mi smo jedina Vlada u Evropi koja se u godini krize tako ponaša”,istakao je Vulin.

 

Paketiće za 21 dete bez roditeljskog staranja,koji sadrže jakne ,patike i drugu sportsku opremu, obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije i akcija njihove podele biće organizovana u više domova širom Srbije.

“Vrednost poklona za više domova u Srbiji je više miliona dinara.Sa zadovoljstvom podržavamo ovakve akcije Ministarstva za rad i pozivamo i druge da pokažu na ovaj način da su društveno i socijalno odgovorni”,rekao je generalni sekretar Udruženja osiguravača Vladan Manić.

 

Deca iz užičkog doma zahvalila su se ministru na poklonima i istakli da im od vrednosti poklona mnogo više znači pažnja i osećaj da Vlada Srbije brine o njima.

 

Nakon podele paketića ministar Aleksandar Vulin razgovarao je sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem i njegovim saradnicima o mogućnosti rekonstrukcije Prihvatilišta za izbeglice na Zabučju,planovima grada da se u ovoj godini u programe samozapošljavanja i javne radove uloži 10 puta više novca nego prethodne,kao i o rešavanju pitanja zapošljavanja radnika u Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju.

 

Gradonačelnik Užica danas je tokom posete ministra Vulina uručio paketiće deci sa smetnjama u razvoju ,koja su u dnevnom boravku u okviru Doma Petar Radovanović.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.